• Vandaag bekeravondje voor de SJO ESB’19 JO9-2. Na in de vorige ronde al het een klasse hoger spelende Kerkrade-West JO9-1 uitgeschakeld te hebben moesten we in de 3e ronde wederom tegen een team uit een klasse hoger spelen: SJO Heuvelland JO9-1. Dat team had in de competitie onze eigen JO9-1 met maar liefst 5-1 verslagen, dus het zou geen makkelijk avondje worden.

    Na een gelijkopgaand begin was het onze topscorer Stijn die in enkele minuten de stand van 0-0 naar 3-0 wist te tillen. Echter deze voorsprong werd voor rust nog weggegeven en dankzij een schitterende redding van onze keeper Sjo gingen we niet met een achterstand de rust in maar met 3-3.

    Direct na rust was het Day die uit een vrije trap van een metertje of 12 de bal in de kruising schoot, waardoor we weer op voorsprong kwamen. Het vervolg werd een ware slijtageslag waar gevochten werd voor elke bal. De spanning viel te voelen op het sportcomplex, want het kon nog steeds alle kanten op. 7 minuten voor tijd leek de verlossing te komen in de vorm van de 5-3 van wederom Stijn, echter een handsbal aan de andere kant betekende een strafschop voor Heuvelland die feilloos werd ingeschoten. 5-4 en nog een minuutje of 5 te spelen. Heuvelland zette aan en er ontstonden nog enkele hachelijke situaties voor onze goal, echter onze verdediging kraakte niet. Het verlossende eindsignaal werd dan ook uitbundig gevierd!

    Overwintering in de beker is een feit! 💪🏼💪🏼💪🏼