• Het is al weer ruim een week geleden dat de toppers van JO17-1 het aandurfden om te oefenen tegen die van de JO19-1 (of andersom :-), maar het ontwikkelen van de foto’s heeft iets langer geduurd dan verwacht. Vandaar met enige vertraging dit bericht.

  Tijdens deze rare tijden, waar de reguliere competitie volledig slit ligt, zetten de leiders van SJO ESB’19 zich maximaal in om - binnen de ruimte die ons gegeven is - onze spelers actief te houden. Het spelen van een onderlinge trainingspartij is een van die mogelijkhden, en daar maakten René, John, Ryan, Rik en Bas (trainers van de JO19-1 en JO17-1) dankbaar gebruik van.

  Vorige week zaterdag was het zo ver. Vol energie en overtuiging stapten de mannen het veld op om het (afwezige) publiek te trakteren op een doelpuntrijke wedstrijd. Maarliefst 7 keer vond de bal het net, al telden er uiteindelijk maar 6. Al zal over die 6e ook nog lag worden nagepraat … :-)

  Al in de 8e minuut opende de JO17-1 de score. Dit eerste doelpunt van de wedstrijd was een gevolg van niet al te sterk verdedigingswerk aan de zijde van de JO19-1, gevolgd door het wat ongelukkig wegtrappen van de bal door Luuk. Precies tegen de rug van Niels, waarna de bal zomaar in het doel belandde. Dat was niet de opening die de mannen van René en John zich hadden voorgesteld. René en John zelf ook niet, trouwens :-)

  Het herstel kwam al een paar minuten later, toen Rim een mooie solo afronde met een strak schot langs Stijn. 1-1.

  Dat Niels ook zonder een beetje hulp van de keeper kan scoren, bewees hij in de 20e minuut, toen hij van enige sfstand een schot loeihard in het net schoot. Onhoudbaar voor Luuk. \"Dat kunnen wij ook”, moeten Jelle en Ivan gedacht hebben, want in de 38e minuut plaatste Jelle van ruime afstand een bal precies op de voet van Ivan, die ‘m vervolgens straks langs Stijn poeierde. Eveneens onhoudbaar. 2-2.

  Vlak voor rust profiteerde Milan nog even van een beetje klungelig verdedigen aan de kant van de JO17-1: 3-2. Tevens ruststand. Wat dat geklungel betreft, trouwens, dat was écht geen voorrecht voor de JO17-1. Want hoewel beide partijen op momenten écht mooi voetbal lieten zien, leverde de partij aan beide zijden voldoende materiaal op voor de trainers om aan te werken :-)

  Na een korte pauze (met koffie, limonade en brownies van onze sponsor Dalauro) werd de wedstrijd hervat. In de tweede helft bleek de drive om als winnaar uit dit duel te komen aan beide zijden voelbaar. Niet alleen werd het voetbal wat paniekeriger, ook was er veel discussie over al-dan-niet buitenspel sitatuaties.

  Bij gebrek aan VAR liet Martin (onze scheids, waarvoor dank!) zich adviseren door vlaggers, spelers en coaches. Dat het daarbij niet helpt dat die niet allemaal dezelfde mening zijn toegedaan moge duidelijk zijn :-)

  Al met al werd uiteindelijk de 3-3 van Thomas nog wel in het boekje genoteerd, maar werd de kort daarop volgende 4-3 van Milan definitief afgekeurd.

  De eindstand bleef dus hangen op 3-3, maar als objectief fotograaf en verslaggever vond ik dat eigenlijk wel een prima stand. Zeker voor een trainingspot, want dat was het uiteindelijke doel van deze bijeenkomst. En in die opzet zijn we mijninziens meer dan geslaagd. Dit smaakt naar meer!

  Rob.