• Afgelopen zaterdag heeft de JO19-1 gevoetbald tegen de JO19-1 van Weltania.

Het eerste kwartier waren de mannen van René aanzienlijk beter. Dit merkte Weltania ook en daarom moesten ze al snel aan de noodrem trekken bij een veel belovende aanval. De wedstrijd werd geleid door een erg strenge scheidsrechter en deze trok ook al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. De vrije trap werd echter niet benut en eindigde in de ballenvanger. Toch bleek ESB’19 te sterk, want niet veel later viel de 1-0. Na een mooie kapbeweging van Raf, die de bal aflegde op Ivan, die óók zijn verdediger in het bos achter liet met een simpele beweging.

Voor de rest hebben we de 1e helft van Weltania, op een paar aanvallen na, niet veel gezien. Wél werd het even spannend toen Tom een aantal minuten geblesseerd bleef liggen op het veld, maar gelukkig kon hij na een korte behandeling van onze parttime verzorger dhr. Schokker weer door.

De 2e helft kreeg ESB’19 het toch een beetje zwaarder en drukte Weltania een aantal keer goed door. Maar ze kwamen nog niet tot een doelpunt. Na een kwartiertje bezig te zijn in de 2e helft kreeg Raf het op de heupen en dribbelde 3 man langs, maar helaas eindigde deze mooie actie niet in goal, hoewel die dat zeker verdiende! Na 20 minuutjes bezig te zijn in de 2e helft valt de 2-0 nadat Nick de bal op eigen helft in de voeten krijgt en hij aan een lange sprint begint en de achterlijn bereikt, waarna hij de bal ook nog eens prima terug legt op Gyan die hem op zijn beurt weer verlengt voor Raf, die de bal binnen tikt.

De wedstrijd is gewonnen zou je zeggen. Hier waren de mannen van Weltania het echter niet mee eens en raakten lichtelijk geïrriteerd en uiteraard bleef de 2e gele kaart niet lang uit na een smerige overtreding op Gio bij de rand van de 16. Helaas eindigde deze vrije trap in de handen van de keeper en was de wedstrijd nog niet beslist. Dit bleek ook een paar minuten voor het eindsignaal, toen na een vermoedde overtreding in ons eigen strafschopgebied een penalty werd toegekend aan de mannen Weltania, die deze helaas ook benutten. Dit zorgde voor een paar hele spannende laatste minuten, nadat de mannen van Weltania nog een beetje hoop kregen en nog een paar keer wisten aan te vallen maar door het harde werk van de verdediging wisten ze niet meer te scoren en was na het eindsignaal de eerste 3-punter een feit.