• ESB'19 VERLENGT SAMENWERKING MET RENÉ SMITS

  8 mrt 2021
  |
  • 0
 • SJO ESB’19 heeft de samenwerking met trainer René Smits verlengd.

  René is momenteel trainer en coach van de JO19 en zal dit, in ieder geval tot eind seizoen 21/22, blijven doen. 

  Piet Seroo, voorzitter van de stuurgroep ESB ’19: “We vinden het belangrijk dat onze oudste jeugdspelers goed voorbereid worden op hun overstap naar de senioren van onze moederverenigingen. Om die reden kiezen we er bewust voor om een ervaren en gediplomeerd trainer voor deze groep te plaatsen. René heeft het afgelopen seizoen laten zien dat hij in staat is om de mannen op een plezierige manier te laten groeien als voetballer. Vandaar dat we er voor hebben gekozen om onze samenwerking te verlengen.”

  René is geen onbekende in de regio. Hij woonde in Simpelveld en nu in Bocholtz, voetbalde zelf bij VV Huls en SV Simpelveld en beleefde enkele mooie seizoenen als trainer van het tweede elftal van WDZ. Sinds 2016 is hij in bezit van het diploma UEFA C.

  René: “Het huidige seizoen is, vanwege Corona, niet gemakkelijk. Ik heb te doen met mijn spelers, die zich nu al bijna 2 seizoenen niet optimaal hebben kunnen ontwikkelen”. 

  Afgelopen seizoen bracht immers nogal wat beperkingen en uitdagingen met zich mee, maar desondanks is René er goed in geslaagd om een team te smeden waarin spelers voor elkaar willen werken.

  “Ik doe er alles aan om dit op een zo leuk mogelijke manier te doen, met uitdagende trainingen zodat spelers met plezier blijven voetballen. Ook nu. Op deze manier kunnen ze zich optimaal voorbereiden op de overstap naar de senioren”, aldus René “Ik hoop vurig dat het nieuwe seizoen weer alles ‘normaal’ wordt, waardoor we samen de kans krijgen om onze uitdagingen te verwezenlijken. Daarom heb ik besloten om ook het komende seizoen voor de groep van de JO19 te staan van ESB’19.”