• Woensdagavond 9 oktober om 18:30 werd er in Lemiers afgetrapt voor de topper tegen Rood-Groen. De jongens waren tot op het bot gemotiveerd, aangezien de bekerwedstrijd eerder dit seizoen tegen dezelfde tegenstander vrij kansloos verloren werd met 3-0. Deze wedstrijd is al vroeg in het seizoen een ware topper: de nummer 2 tegen de nummer 3.

    Hoewel de energie en het plezier er in de warming-up al vanaf straalde, resulteerde de eerste kans van de thuisspelende ploeg direct in een doelpunt. Blijkbaar waren de jongens nog wat zenuwachtig, maar vlak na het tegendoelpunt was hier niks meer van te merken. Alle spanning werd ervan af gegooid en we begonnen lekker te voetballen. In de eerste helft werd er goed samen gespeeld, voor elke meter gestreden maar dit resulteerde helaas nog niet in een treffer.

    Na de thee (ofja, ranja) werd er op dezelfde wijze verder gevoetbald. Dit resulteerde in verschillende kansen maar het mocht helaas niet baten, we kregen de 2-0 op de neus... Bij deze 2-0 stand gingen de kopjes echter niet hangen, er waren nog ruim 12 minuten te spelen en ESB’19 011 nam het initiatief verder in handen. Na lang aandringen scoorde Finn een mooie lob over de keeper, waarna er nog een aantal minuten waren voor een gelijkmaker. In de laatste minuut was er nog een vrije trap van Bram die helaas op de lat uiteenspatte, dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

    Al met al waren de trainers zeer tevreden met de inzet, het voetbal en vooral het plezier dat de heren uitstraalden tegen een technisch goed voetballende ploeg in een zeer spannende wedstrijd. De teleurstelling was groot, maar al snel werd deze teleurstelling omgezet in trots: hier worden we als team alleen maar sterker van!