• Zaterdagochtend om half 10 mocht de MO17 vanuit een besneeuwd Simpelveld aan de reis richting Breda beginnen om het op te nemen tegen de MO17 meiden van Baronie. En echte “traditionsverein” zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen, in het amateurvoetbal.
    Na een, vanwege een flinke file, verkorte warming-up mochten de meiden hun kunsten vertonen op het hoofdveld. De tegenstander werd goed onder druk gezet en enkele goede combinaties tussen ons middenveld en onze aanval resulteerden in een mooie 1-0 voorsprong voor de ESB’19 meiden. De meiden en trainers wisten op voorhand dat ze een flinke kluif aan de tegenstander gingen krijgen, in de loop van de eerste helft wist Baronie ondanks uitstekend keeperswerk toch de gelijkmaker te scoren. In de 2e helft hebben de ESB’19 meiden gevochten als leeuwinnen maar helaas wist Baronie nog 2 keer te scoren en konden de ESB meiden er aanvallend weinig meer tegen inbrengen en wisten de meiden van Baronie met een verdiende 3-1 overwinning de wedstrijd voor hun tot een goed einde te brengen.
    Voor de ESB’19 meiden was dit de 4e wedstrijd in de hoofdklasse: 6 punten, 9 goals voor en 9 goals tegen. Daarmee nestelt de MO17 zich vooralsnog in de middenmoot, ze tonen aan in deze klasse thuis te horen. De meiden worden wekelijks gedwongen om tot hun uiterste te gaan en de progressie in het voetbal is zichtbaar, uiteindelijk is dat toch het belangrijkste in een jeugdopleiding.
    Volgende week zaterdag komt koploper Nuenen op bezoek. Iedereen is van harte uitgenodigd om de meiden op het complex van Sportclub’25 te ondersteunen om te proberen hun ongeslagen status thuis vast te houden!